J.A.K. bladet

Artikel fra J.A.K.-bladet nr. 1 - 2012

Pressemeddelelse fra Skriveforlaget

Vi har glemt,
at penge kun er papir


Finanskapitalen ligger på valen, og det er hen i vejret at give den kunstigt åndedræt. Så bastant lyder udmeldingen fra forfatter Rico Bo, der i en ny bog gør op med den måde, vi opfatter begrebet penge på.

”Det moderne samfund i alle afkroge af verden tildeler penge en rolle, der har udviklet sig til det gale vanvid”.

Sådan indleder forfatteren Rico Bo sin nye bog - Det skrantende tyranni – der udkom den 8. november 2011 på Skriveforlaget. Og som bogens undertitel angiver, handler den om virkelighedens matadorspil, og hvad vi kan bruge som afløser for de penge, der ikke længere blot er det byttemiddel, de oprindeligt var tænkt som.

Penge skal have en mere social rolle
I Det skrantende tyranni gennemgår Rico Bo kort pengenes historie, lige fra dengang nogle fandt på at præge mønter og udveksle dem med varer - og frem til i dag, hvor alverdens finansfolk med deres måde at
give selve pengene en værdi er ved at styrte verden i grus – hvilket de fleste har mærket med de senere års verdensomspændende finanskrise.

Men Rico Bo kigger også fremad. ”Bogen er et forsøg på at vise, hvad der skal til for at fjerne vanviddet og give pengene en mere social rolle. Det er på tide, vi lærer at styre pengene og gør dem til redskab for retfærdighed, gensidighed medmenneskelighed og omsorg, for kun på den måde vil vi kunne frigøre os fra tvangen til økonomisk vækst og skabe en bedre fordeling i stedet”, forklarer Rico Bo.

En filosofisk hjertesag
Rico Bo har ingen akademisk uddannelse eller er på anden måde økonomi-professor. Han har med egne ord i stedet brugt det meste af livet på at studere pengesystemets måde at fungere på, og efter en del års tilløb
er det nu endt ud i bogen Det skrantende tyranni.

”Min tilgang er filosofisk og tværfaglig. Og den er en hjertesag! Jeg vil som i eventyret ”Kejserens nye klæder” vise, hvordan pengene ikke har noget på! At de er tal og papir, skabt af intet – og kan forsvinde som intet. Alligevel har man med Einsteins ord gjort pengene til ’alle tiders største tyran’. Og vi accepterer det – indtil videre,” siger Rico Bo.

Rico Bo giver gerne interview og kan kontaktes på 26 24 67 70 eller via ricobo@sol.dk.

Titel: Det skrantende tyranni
Forfatter: Rico Bo
Pris: 109 kroner
ISBN: 978 87 92573 69 8
Sider: 105

Kan købes hos: Alle landets boghandlere, diverse netboghandlere og
www.skriveforlaget.dk
 

J.A.K. bladet