J.A.K. bladet

Artikel fra J.A.K.-bladet nr. 1 - 2010

PRESSEMEDDELELSE
En J.A.K. kunde vedrørende udgivelse af

Vegetariske perler - Året rundt
Livgivende mad med omtanke


Af Finn Bentzen

Denne vegetarkogebog – udgivet af Støtteforeningen Dansk Mazdaznan - er ikke som andre udgivelser i genren, bl.a. fordi den bygger på en vegetarisk tradition igennem generationer med særlig fokus på madens sammensætning og tilberedelsesmetode.
Forfatteren til bogen er Ester Andersen, der har samlet sin erfaring som vegetar gennem 65 år i bogens opskrifter, gode råd og vink.
Hun har undervist i bogens madlavning og filosofien, der ligger bag. Desuden har hun omsat det hele til danske madtraditioner, årstider og klima.

Bogen er pædagogisk gennemført med farver og tegninger.

Den enkelte rodfrugt og grønsag har hver sin afdeling i bogen. Derudover er der kapitler med hovedretter, råkost, supper, bagværk, pålæg, te, søde sager, fest - og julemiddage, hørfrøæg, brunet mel og dyrkning af spirer og meget mere.
Yderligere beskrives, hvordan maden sammensættes, så den påvirker vores fordøjelse, helbred og livsenergi i en positiv retning. Hellere afveksling og enkelhed end sammenblanding.
Mange har været involverede i denne bogudgivelse, som - bortset fra den grafiske designer, fotografen og trykkeriet - er blevet til på frivillig basis.
Af lokale kræfter kan vi nævne, at maler Isabella Kobylinski, Hellebæk har stået for illustrationer; revisor og økonomisk rådgiver Finn Bentzen, Hillerød er idémand og igangsætter af hele projektet - kiropraktiker Irrenne Sidsel Peier, Helsingør har været koordinator og tekstbehandler.

I disse miljøtider, hvor fokus heldigvis går mere og mere på sund ernæring, kan vi styrke livskvaliteten med bogens specielle råd om madens helbredsværdi.
Der er ofte tale om råd, som gennem generationer har været kilde til glæde og sundhed for mange familier.

”Vegetariske perler – Året rundt” er vegetarkogebogen fra hjertet og et seriøst bud på en gave til dem, som vil lægge sin livsstil/kost om. Eller til dem, som allerede er gået i gang, idet bogen går et skridt videre …

Er I blevet nysgerrige, så log jer ind på:
www.vegetariskeperler.dk
Her finder I mere læsestof omkring bogen samt
forhandler og bestillingsadresse.

Vegetariske Perler – Året rundt
Pris: 298 kr.
Sideantal: 228, illustreret med tegninger og fotos.
Forfatter: Ester Andersen
Udgiver: Støtteforeningen Dansk Mazdaznan
Pengeinstitut: Folkesparekassen i Silkeborg
 

J.A.K. bladet