J.A.K. bladet

Artikel fra J.A.K.-bladet nr. 4 - 2011

Velbekomme
AF FINN BENTZEN

GRILL-GRILL – bunker af pølser i alle afskygninger, for det er jo sådan, at selv for dem, der ikke må spise svinekød, får man i stedet pølser af okse, kylling og kalkun ja, måske også af andre dyr. Jeg ved det ikke, for jeg spiser det faktisk ikke. Men grillet bliver der, og spist uanede animalsk føde bliver der.

Stordrift i alle opfindelser inden for fiskeri, fjerkræsfarme og landbrugsfabrikker. Vi mennesker æder os tykkere og usundere for hver dag, der går.

Tror du, at det får eller allerede har betydning for menneskelig livskvalitet? Det er i hvert fald uden for en hvilken som helst diskussion, at vi får flere og flere sygdomme og allergier, der skyldes vore dårlige madvaner.

Jeg ved ikke, hvor mange landmænd, der er i Danmark, men mere end 15.000 er der vel ikke tilbage,
og bundforgældet er branchen samtidig. De seneste tal, jeg har hørt, viser en gæld på langt over 200 milliarder. Ikke 200 millioner, men 200 milliarder kroner!
Det er nok ikke kun i lille Danmark, at problemet er så stort. EU støtter så den stakkels produktion med vore penge, og snart kommer der en ekstra regning på hele miljøsvineriet til os alle sammen.

Vi tænker ikke rigtig over, at jorden faktisk er en levende organisme, der også skal plejes og støves af ligesom bilen, båden og computeren.

Jo, lad os alle få nogle flere supermarkeder og meget lavere priser - og glem så endelig samtidig det med kvalitet, dyrevelfærd og moral. Det bliver alligevel væk i halsen.

Der er stadig gode alternativer til usunde madvarer på samlebånd. Vi er faktisk nogle, der har fået udgivet et alternativt kosttilbud med bogtitlen:

VEGETARISKE PERLER
(lyder det ikke godt)

Bogen giver opskrifter og forklaringer, hvorfor det måske er bedre at spise vegetarisk føde som erstatning for døde dyr. Og du kommer ikke til at mangle smagsoplevelser af den grund.

Det er bare at ønske.

 

J.A.K. bladet