J.A.K. bladet

Artikel fra J.A.K.-bladet nr. 2 - 2011

Forår i JAK
AF JAKOB MIKKELSEN, FORMAND FOR LANDSFORENINGEN JAK

Foråret er i skrivende stund lige om hjørnet. Det mærkes bedst ved, at vi når op på tocifrede varmegrader, stærene fløjter, lærkerne synger, og andre fugle, der kan være knap så nemme at identificere, stemmer i. Luften fyldes af dufte, der begynder at tyde på grøde, og det begynder at krible i fingrene for at komme i jorden.
Det er dog ikke kun i naturen, tingene tyder på forår og udvikling. Et sikkert forårstegn er også årsmødet i JAK, der i år finder sted den 30. april. Pengeinstitutterne holder deres generalforsamling, og det samme gør Landsforeningen. Over middag er der workshop om JAKs fremtid og senere på eftermiddagen præsentation af Bæredygtig Økonomi, som Landsforeningen har støttet med 100.000 kr., vedtaget med et klart flertal på det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i februar. Det er således et meget vigtigt årsmøde for JAK, og derfor opfordres medlemmerne til at møde op og deltage. Det er ikke alene et vigtigt møde; det tegner også til at blive et meget interessant møde, som det vil være værd at køre efter!
JAK har sat et meget stort skib i søen ved at støtte Projekt Bæredygtig Økonomi i et omfang, som det er tilfældet. Dels har Andelskassen JAK i Slagelse støttet med et ret stort beløb, og dels har Landsforeningen grundet gaver fået økonomisk mulighed for at gå ind i projektet. Det præger dette nummer af JAK bladet, som det også har præget de seneste numre. Som du vil kunne se, er her tale om et stort projekt, og det er vigtigt, at vi fra Landsforeningen har tilstrækkelig styrke til at præge og følge projektet. Nogen siger, at det er utopi at tro på, at vi kan ændre noget som helst gennem et sådant projekt, men vi skal ikke lade os stoppe af mindreværd.
På programmet er sat en workshop – på dansk: et værksted – hvor vi skal se på JAKs udviklingsmuligheder i fremtiden. Vi er i en besynderlig situation: vi har et stadigt stigende antal brugere i vore pengeinstitutter, men et stadigt faldende medlemstal i Landsforeningen med meget ringe fornyelse i repræsentantskabet, hvorfra bestyrelse og formand skal vælges. Jeg vil opfordre til, at så mange medlemmer som muligt møder op til dette repræsentantskabsmøde og deltager i både debat og workshop, så vi kan udvikle JAKs muligheder for fremtiden. Det vil glæde mig meget, om mange repræsentanter fra vore pengeinstitutter vil deltage hele dagen, som det var tilfældet sidste år. Årsmødet er ikke kun for medlemmer af repræsentantskabet, men for alle Landsforeningens medlemmer!
Lad os mødes og markere de 80 år med et solidt arbejde for fremtiden.

Husk: En ny tid vindes kun ved et arbejde derfor!
Vi ses i Odense den 30. april.

 

J.A.K. bladet