J.A.K. bladet

Artikel fra J.A.K.-bladet nr. 1 - 2011

JAK andelskasse Østervrå
Så er det igen tid til en rund fødselsdag!
11.02. 2011


JAK ANDELSKASSE ØSTERVRÅ ønsker JAK ANDELSTANKEN til lykke med sine 80 år den 11. februar 2011 – (I øvrigt en bemærkelsesværdig talkombination. Uanset, om datoen læses forfra eller bagfra, bliver resultatet det samme! Herfra skal der ikke lægges nogen særlig betydning i det, men andre kloge talhoveder kan nok udtænke en længere redegørelse).

JAK Bladet har bedt andelskasserne skrive et indlæg om dem selv og deres virke. Så her et lille bidrag fra JAK ANDELSKASSE ØSTERVRÅ.
Andelskassen er i dag et produkt af sammenlægninger med JAK ANDELSKASSERNE ØSTVENDSYSSEL, HJØRRING OG ØSTERVRÅ. Nye læsere har nok gættet, at vi befinder os i Nordjylland, nærmere bestemt i Vendsyssel.
Andelskassen er medlem af Foreningen af JAK pengeinstitutter og arbejder efter JAK principper, hvilket betyder, at man yder, før man nyder fordele af fællesskabet.

Andelskassen har i dag 409 andelshavere og har en balance på 75 mio. kr. Den daglige ledelse udgøres af Steen Møller Nielsen med dygtig hjælp af fuldmægtig Lise Bjerning og Tommy Schøn.
Andelskassen i Østervrå kan for øvrigt fejre sin 30 års fødselsdag den 17. august 2011.

Formand for bestyrelsen, Tonni Carlsen, fortalte i forbindelse med andelskassens 25 års jubilæum en lille sjov historie:

Engang i firserne, hvor edb havde fået et godt tag i erhvervslivet, blev Tonni pålagt at bringe indførelse af edb på tale over for den daværende bogholder William Kristensen, som førte regnskabet til punkt og prikke på sin gamle bogholderimaskine, Swift system.
Det skal siges, at William var oppe i en alder af 75 eller deromkring, så det var med en vis nervøsitet, at Tonni bragte emnet på bane. William så på Tonni: ”Nu skal du se, min dreng”. De gik ind i rummet ved siden af og trak et forhæng til side. Dér stod et funklendes nyt edbudstyr, som William selv havde købt for det astronomiske beløb af 30.000 kr.! Hertil kom, at han havde købt bøger på engelsk om programmering af regnskabsprogrammer og egenhændigt fået det hele op at køre!
Da William havde vist herlighederne frem, sagde han: ”Når edb-regnskabet stemmer overens med det gammeldags håndførte regnskab, så går vi over til edb”. Og sådan blev det!

I forbindelse med 8O års jubilæet afholder JAK ANDELSKASSE ØSTERVRÅ en lille reception i andelkassens lokaler torsdag den 10. februar kl.15-17. Vi vil glæde os til at se såvel nye som gamle kunder til en lille forfriskning og en god snak om JAK tanken.

Med venlig hilsen
JAK ANDELSKASSE ØSTERVRÅ

 

 

J.A.K. bladet