J.A.K. bladet

Artikel fra J.A.K.-bladet nr. 1 - 2009

Først CO2 neutral
I sidste nummer af J.A.K. bladet bragte vi en artikel fra Andelskassen J.A.K. Slagelse, hvor de skriver, at de er blevet landets første CO2 neutrale pengeinstitut. Vi har på redaktionen efterfølgende fået følgende fra Merkur:

Merkur blev CO² neutral med virkning fra 2006, og vi gjorde en vis indsats for at tjekke, om andre var kommet før os. Vi fandt ikke nogle, og jeg tror, vores førsteplads holder endnu. Den er i hvert fald ikke blevet anfægtet. Se vores årsrapport fra side 25 på: www.merkurbank.dk

Som det fremgår, inkluderer vi også rejseaktivitet og medarbejdernes pendling.

I januar annoncerede Danske Bank så, at de var “Danmarks første CO2 neutrale Pengeinstitut”, hvilket de ville være fra 2009. Da vi som et andet pindsvin gjorde haren opmærksom på “jeg er her allerede”, var de dog helt fair - beklagede fejlen og rettede straks på deres hjemmeside.

Og nu er Slagelse så den første! Hvem bliver den næste, der er først?

Lars Pehrson
DirektørAndelskassen J.A.K. i Slagelse og på Mors er stadig CO2-neutral

Efter en artikel i sidste nummer af J.A.K. Bladet har direktør, Lars Pehrson fra andelskassen Merkurbank henvendt sig med en venlig kommentar vedrørende, hvad der åbenbart næsten kan siges at være en konkurrence om, hvem der med rette er og kan kalde sig Danmarks første CO2 neutrale pengeinstitut – en konkurrence, der kun kan siges at være glædelig og til gavn for klimaet!
Lars Pehrsons kommentar kom som en reaktion på, at vi i Andelskassen i Slagelse har besluttet at blive CO2 neutrale på vores energiforbrug - og i forlængelse af det selvfølgelig også gerne ville fortælle både kunder og øvrige omverden om denne beslutning. Det gjorde vi så i en pressemeddelelse i juni måned og artikel i J.A.K bladet nr. 4 - 2008 .
Men med henvisning til Merkurs årsrapport fra 2006 mener Lars Pehrson, at vi tog munden for fuld ved at hævde, at vi var landets første pengeinstitut til at blive CO2 neutrale på energiforbruget.

Andelskassen i Slagelse bygger på værdier, som - ud over at tilbyde bankydelser som ethvert andet pengeinstitut - gør det naturligt for os også at arbejde for at fremme en grøn og bæredygtig udvikling. Derfor vil vi gerne være klimavenlige i ord og handling. Men har vi pyntet os med lånte fjer, beklager vi! Merkurs årsrapport fra 2006 viser i det grønne regnskab ganske rigtigt den fornemme indsats for at reducere miljøbelastningen, og vi kan kun glæde os – forhåbentligt i fællesskab - over, at det at opføre sig ansvarligt i forhold til klima og miljø er blevet et konkurrenceparameter. Jo flere vi er, der påtager os et medansvar for klimaudfordringen, jo bedre!

Dette skrevet med respekt og i samme gemytlige ånd som Lars Pehrsons henvendelse!

Med venlig hilsen

Peter Djurtoft
Andelskassen J.A.K. i Slagelse og på Mors

 

J.A.K. bladet