J.A.K. bladet

Artikel fra J.A.K.-bladet nr. 2 - 2008

Anmeldelse:
Ane Bodil Søgaard har sammen med Troels V. Østergaard skrevet ”Hvad er det du spiser?” - en bog om økologi, mad og sundhed.
Ane Bodil Søgård er lic.scient. og har forsket i planteforædling. I de senere år har hun været en meget brugt underviser og foredragsholder, bl.a. i forbindelse med offentlige og private storkøkkeners omlægning til økologi.
Troels V. Østergård er mag.scient. i geologi, og har arbejdet med økologisk jordbrug både teoretisk og praktisk. Han er især kendt for sine bøger om økologisk havebrug.

Citatet er fra ”Forbrug og livsstil” den 25. juli:

”Det er en helt suveræn bog, der for nylig er udgivet, og alle, der lever økologisk vil formentligt prise den til skyerne. Dog er bogen målrettet dem, der endnu ikke
har fået øjnene op for økologien, og forfatterne lægger da heller ikke skjul på, at de har skrevet bogen for at få forbrugeren til at spise økologisk.
Forfatterne er økologen Troels Østergaard og fødevareforsker Ane Bodil Søgaard, der er rådgiver for fødevareministeren i Det rådgivende fødevareudvalg.
De fortæller om moderne landbrug og levnedsmiddelindustri, forklarer hvordan mange moderne fødevarer forringes, ligesom de sammenligner konventionelle
produkter med økologiske og biodynamiske fødevarer. Gensplejsning, sprøjte- og miljøgifte, civilisationssygdomme, hormonale forstyrrelser og tilsætningsstoffer er andre emner i bogen, der for nylig blev præsenteret hos økologi-fanatikeren Jytte Abildstrøm i Det økologiske Inspirationshus på Frederiksberg.
Det er ikke en bog, man skal bladre i, hvis man ikke har tid at sætte sig ned og læse den med det samme, for den fænger. På hver side. Den har stor appel, den
er interessant, gennemarbejdet, stærkt subjektiv - og overbevisende”.

Hvad er det du spiser?
Ane Bodil Søgaard og Troels V. Østergaard
Forlaget Hovedland
Indbundet. 173 sider, 148 kr.

J.A.K. bladet