J.A.K. bladet

Artikel fra J.A.K.-bladet nr. 4 - 2007

Kundeportræt:

Thisted Andelskasse
– tilpas anderledes!

Af Kristine Frøkjær

Som kvinde og selvstændig kunstner, sanger, foredragsholder og freelanceskribent lever jeg fint op til klicheen om en verdensfjern drømmer, der betragter husleje som en uforudset udgift.
Jeg er heller ikke nogen ørn til de dele, men jeg er stædig, og min lille ”butik” er begyndt at finde fodfæste, efter at jeg for et par år siden fik Thisted Andelskasse som solid og loyal sparringspartner.
I årevis kravlede jeg rundt på mine grædende knæ og tiggede De Store Banker efter tur om forståelse for det potentiale, jeg kunne byde på.
Men her gjaldt det bare om at stå ret og aflægge fremtidsrapport krone til krone: Hvornår ville der komme noget ind på kontoen, hvor meget, hvordan, hvorfor - og især: hvorfor kom der IKKE noget ind på kontoen? Den politik medførte frygt, manglende kontakt med bankrådgiveren og sluttelig et skråplan med kontokort og generelt kaos i økonomien.
I de år drømte jeg om et pengeinstitut, som var villig til at give mig det fornødne råderum, eller sagt på godt dansk: kreditkroner, mens jeg arbejdede mig frem mod verdensberømmelsen. Det ser faktisk ud til, at den tillid, Andelskassen viser mig, begynder at give resultat; jeg har ligefrem venteliste med bestillinger på mine malerier, og musikken og foredragsvirksomheden udvikler sig støt. Den tillid og opbakning giver næring til min arbejdsglæde og effektivitet.
Omvendt har jeg som håbløst flagrende kunstnersjæl brug for tillid til, at den rådgivning, jeg modtager, er realistisk og nøgtern, både i store og små spørgsmål.

For nylig hørte jeg i nyhederne, at de store banker ville fjerne gebyrerne som en særlig service til kunderne. Den skarpsindige interviewer bemærkede, at bankerne vel ikke gjorde dette for kundernes blå øjnes skyld? - og fik svaret, at gebyrerne kunne spares, ved at kunderne betjente sig selv på netbank. ”Men skal vi så ikke længere have vores personlige bankrådgiver?”, spurgte intervieweren. ”Ih, jo”, blev der svaret - ”hvis der er brug for større dispositioner som fx låneomlægning, kan man skam stadig komme til at tale med et menneske....”.
Interviewet er frit citeret, men meningen var tydelig nok. Hvis man ikke vil betale gebyrer, må kan klare sig uden sniksnak over skranken.

På den baggrund holder jeg endnu mere af Thisted Andelskasses finurlige slogan, for i takt med, at de store banker gør, hvad de kan for at slippe af med os almindelige kunder, bliver Andelskasserne stadigt mere Tilpas Anderledes... 


Se hvad Kristine Frøkjær kan byde på www.stinnes-verden.dk
 

J.A.K. bladet